Salam..

Selamat datang ke laman MamaStoves... laman yang membawa pilihan kepada semua penggemar kek dan juga yang bercadang untuk mengadakan majlis sambutan harijadi, rumah terbuka, anniversary dan apa jua majlis..

Kami sedia menerima tempahan kek-kek harijadi, kek anniversary, cup cakes, muffin..

Kami juga ada menyediakan satay kebab ayam & ikan bakar dari resepi kami yang tersendiri..


KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA

RAKAN PENGEDAR TEPUNG KEK MAMASTOVES

  • KL/PJ - Hjh Rahimi (017-2210236)
  • PERLIS - Pn Roshaya (019-5583524)
  • MARAN/TEMERLOH - Pn Noor Rohaila (013-9826084)
  • SHAH ALAM/KLANG - Pn Norazian (013-3899747)
  • PD/N9 - Pn Aisyah (019-6682524)
  • SABAH - Pn Ida Cyril (013-8794645)
  • CHERAS/KAJANG/BANGI/NILAI - Pn NABILA (019-2191202)

Wednesday, October 22, 2008

LATEST CAKES 2






Saturday, October 18, 2008

Latest Bday Cakes






Tuesday, October 14, 2008

RESEPI FREE 2


Atas permintaan ramai...ni saya paparkan resepi kek marble cheese coklat.Resepi ni simple je..tapi dh dimodified sikit.Cuba la...insyallah menjadi...


Marble Cheese Coklat Cake


Bhn. A
180gm mentega
20gm koko diayak
170gm gula kaster
3 biji telur
120gm tepung naik sendiri
1 st baking pwder

Bhn. B
250gm krim keju
60gm gula caster
1 st vanila
1 biji telur

Cara:
1.Pukul butter n gula hingga kembang.Masuk telur sebijik-sebijik.Kemudian masukkn tepung,serbuk koko n b.powder.Gaulkan.Pastu bahagikn adunan kpd 2 bhgian. Ketepikan. 2.Dlm bekas lain, pukul bhn B hingga kembang.
3.Tuangkan 1 bhgian adunan A dlm loyang n ratakan.Tuang semua adunan B ke atasnya n ratakan.Kemudian tuangkan baki adunan A n ratakan.
4. Bakar dlm oven 160'c selama 6o minit @ hingga masak.Bila sejuk baru potong n hidang.


Thursday, October 9, 2008

KEK HARI RAYA

Assalamualaikum...rasanya belum terlambat kot nak ucapkan Selamat Hari Raya untuk semua..maaf zahir batin...almaklum sibuk ngan persiapan nyambut raya baru ni.

Tapi xpe..kita kan raya sebulan..pas ni banyak lagi'open house' kat KL...jem le pulak kat KL..! Tahun ni saya beraya kt 2 tempat..Aloq setaq n Kelantan..meriah tu biasa le..tambah2 ngan anak2 buah yg berduyun..he..he..tu xkira lagi anak2 buah baru yg akan muncul bulan 12 ni..
jenuh le nk siap duit raya..he..he.

Ni pun baru je balik KL..baru je nak mengadap pc..!Ha..baru la dapat update blog sikit.Ni gambar2 kek yang sempat saya muatkan.Kek2 ni tempahan masa bulan puasa n raya..!Kat atas ni kek Marble Cheese Coklat..cheese di dalam n topping pun cheese gak..sedap dimakan bagi penggemar cheese..Nissa kata next year dia nk dua biji..satu tak cukup beb...he.he..insyaallah...
Kat bawah ni kek marble cheese yg belum diletak topping lagi. Buat Kak Juli..nanti Nurul attach resepi kek ni kt dlm 'resepi baru' nurul tu ye..!Bawah ni antara kek lapis Sarawak yg ditempah masa bulan puasa lalu...terima kasih buat As n teman2..camne rasanya...sempat raya ke??Antara kek Lapis Sarawak yg dimuatkan gambarnya..Kek Lapis Masam Manis,Kek Lapis Puncak Kasih, Kek Lapis London Look...yg lain lupa lak nk ambik gambar..maaf ek..






Gambar yg last sekali tu...kek Marble Tompok Rimau yg saya dh modified sikit color n perisa oren.Alhamdulillah..anak2 saya dok angkut bawa bekal g sekolah..termasuk le si kecik Nabil tu...

So..pas ni kalau ada nak order bday kek..saya ada buat pakej untuk party pack n pudding jelly sekali..bagi sapa2 nk order..boleh le call saya nanti...wassalam.