Salam..

Selamat datang ke laman MamaStoves... laman yang membawa pilihan kepada semua penggemar kek dan juga yang bercadang untuk mengadakan majlis sambutan harijadi, rumah terbuka, anniversary dan apa jua majlis..

Kami sedia menerima tempahan kek-kek harijadi, kek anniversary, cup cakes, muffin..

Kami juga ada menyediakan satay kebab ayam & ikan bakar dari resepi kami yang tersendiri..


KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA

RAKAN PENGEDAR TEPUNG KEK MAMASTOVES

  • KL/PJ - Hjh Rahimi (017-2210236)
  • PERLIS - Pn Roshaya (019-5583524)
  • MARAN/TEMERLOH - Pn Noor Rohaila (013-9826084)
  • SHAH ALAM/KLANG - Pn Norazian (013-3899747)
  • PD/N9 - Pn Aisyah (019-6682524)
  • SABAH - Pn Ida Cyril (013-8794645)
  • CHERAS/KAJANG/BANGI/NILAI - Pn NABILA (019-2191202)

Friday, August 28, 2009

Kek Bday lagi!!



Salam..

Kat sini saya uploadkan kek2 yg ditempah dlm beberapa hari lepas.Terima kasih buat Boy, Hida n Salwa sekeluarga!!Salwa..kat atas topping tu..cheese tau!!



Kat atas ni, kek yg ditempah oleh Boy...katanya nk celebrate ngan girlfriend..ha..ha..worait le tu...!!



Ni kek yg di order oleh jiran saya..Salwa sekeluarga..manyak2 thanx..yg putih kt atas tu cheese tau..!!



Ha..ni kek yg diorder oleh anak buah saya..Hida..marble cheese coklat cake...Hida nk celebrate befday member dia kat jusco...siap kumpul duit ramai2 dgn kenkawan..macam2 pesen budak2 sekarang ek! Anyway..camane parti tu Hida??Meriah tak?

Kek Mentega Pelangi





Salam,

Buat anda yg belum pernah tengok kek Mentega Pelangi, ni saya uploadkan gambar2 kek mentega pelangi yg telah dibuat..sudah pasti menggunakan tepung kek Mentega Pelangi Mamastoves.



Kat bawah ni saya paparkan langkah2 mudah membuat kek mentega ni.Setelah siap adunan dibancuh..anda boleh membahagikan adunan kpd 3 warna yg tlh disediakan dlm pek tu...seperti di bawah;


Selepas tu..sendukkan setiap adunan ke dlm loyang, satu senduk warna pertama ditengah2 loyang..diikuti dengan adunan kedua dan seterusnya berselang seli sehingga habis. Seperti gambar di bawah;


Bila kek dh masak...jadi la seperti di bawah:







Mudah kan...kek ni sangat lembut, sedap dan gebu!!Jom order sekarang!! Kalau xnak buat sendiri pun..bleh order yg readymade cam kat bawah..siap dengan bekas sekali!!

Tuesday, August 25, 2009

Promosi Ramadhan




Promosi Ramadhan Lagi !!



Kek Marble Coklat RM15.00



Kek Coklat Moist Rm 30.00




Muffin Coklat
100pcs(1 pek) Rm 22.00
300pcs(3 pek) Rm 63.00
500pcs(5pek) Rm 105.00


Biskut Sarang Semut Rm 22.00


Biskut Pelangi Rm 22.00


Biskut Snow White Rm 22.00


Jom order sekarang!!

Saturday, August 22, 2009

TEPUNG KEK MAMASTOVES

PROMOSI RAMADHAN!!

Tepung Kek Coklat Moist ( With topping)
Harga Rm 7.00


Tepung Kek Buah Istimewa
Harga Rm 8.50


Tepung Kek Coklat Marble
Harga Rm 5.50


Tepung Kek Mentega Pelangi
Harga : Rm 5.50

Tepung Kek Sponge - Strawberry
Harga : Rm 5.50


Tepung Kek Sponge - Orange
Harga : Rm 5.50


Tepung Kek Sponge - Pandan
Harga : Rm 5.50


CEPAT!! JANGAN LEPASKAN PELUANG INI..DAPATKAN SEGERA!!

Sunday, August 16, 2009

Latest bday cake



Salam ..

Order dari Puan Ayu Kesumba 3A... ni kira order ke-2 dr Pn Ayu (xpe bleh order lagi!!) ... bday anak gadisnye... Selamat Harijadi Ayesha...! Kek blueberri freshcream dgn gambar Hello kitty... kek ni berperisa strawberi tapi dilapis tengah ada filling blueberri....sedap tak Ayesha?? Nanti boleh order lagi ye...!! Thank You Ayu!!

Saturday, August 15, 2009

Tepung Kek Coklat Moist


Salam..

Masa yg ditunggu telah tiba... kini Mamastoves berjaya mengeluarkan Tepung Kek Coklat Moist yang memang moist giler... sedaaap..... siap ada topping coklat sekali. Kat bawah ni saya paparkan gambar2 kek coklat moist yg dibuat menggunakan tepung kek coklat moist mamastoves sendiri. Kalau xpercaya.. sile le tengok kat bawah.... warnanya pekat dan sungguh menyelerakan.





Apa tunggu lagi...jom le order..!!!

Monday, August 10, 2009

Kek Buah Kukus Istimewa



Salam..


Semalam sy buat Kek Buah Kukus.. resepi sumbangsih dr Kak Juli.. thanx K.Juli... tapi Nurul modified skit... rasanya sedaapp... kire first time gak le buat kek buah yg menjadik.. buah2nye xturun bawah.. hoyei...



Kek buah ni dikukus sampai 3 jam.. tp nurul kukus 2 jam setengah je... coz xsabar2 nak rasa... tp alhamdulillah.. menjadik... lembut n simple. Kalau nak tengok gambar kek.... ni saya paparkan kt bwah..






Nantikan Tepung Kek Buah Istimewa keluaran Mamastoves xlame je lagi....tengah final touch ni !!

Saturday, August 8, 2009

Kek Span Pandan




Salam..

Ni saya uploadkan gambar2 kek span pandan yg saya buat sendiri..dh tentu guna tepung kek span Mamastoves...suuuungguh lembut.....sedaaapp..pasti anda terpukau dgn keenakkannyee...ewahh....jom tengok!!







Kalau ikut resepinye...senang je...cuma tambah telur n air je...xsusahkan!!! Rasanya xterlampau manis...bak kata kak engku....sesuaaai untuk seisi keluarga..dr yg kecik hinggalah tokwan dia..xgitu!!Time2 gula xde ni... xyah susah2 cari gula...Dalam satu pek produk kek span ni..memang complete...bleh buat untuk minum petang ke..atau mengunyah sambil tengok tv...!!
Apalagi...jom la cuba!!!


Friday, August 7, 2009

Produk Baru-Tepung Keluaran Mamastoves




Salam buat semua..

Ha...kalau bulan Jun hari tu..sya menyambut kelahiran anak bongsuuu (????)...malam ni jom kita sama2 menyambut satu lagi kelahiran..(????)....ni 'baby' baru dari Mamastoves......produk tepung kek dari resepi tersendiri...ewahh..sungguh enak...very..very simple...n..apa yang penting...(bukan kerjasama erk!!sori nabil..pakai ayat you lagi ni!!).....bahan2 complete..xbanyak bhn tambahan yg perlu dicari...

Amat berkesan time2 gula payah nk jumpa nii....so xyah la susah2 nak cari gula kt kedai....buat sakit hati je...harga gula nak naik le tuu....!!

Okey..dh banyak melencong plak nii....tanpa membuang masa...kat bawah ni saya paparkan gambar2 tepung kek keluaran Mamastoves.......1..2......3...memperkenalkan...





Tepung Kek Mentega Pelangi

Kek Mentega Pelangi ni..kira adik beradik kek marble la..bezanya dr resepi nenek kita...cuma xguna marjerin...guna mentega je...sedap skit...lagi satu...coraknya cam kulit rimau tp berwarna warni...ada tiga colour (pink,hijau n oren)...pewarna ada disertakan sekali...jgn risau..!! Rasanya...strawberi...juga disertakan perisa sekali!! Harga...cuma Rm6.00 je..!!


Tepung Kek Span Strawberi

Kalau anda xpernah buat kek span...jom try buat sendiri guna tepung ni...insyaallah menjadi....tapi kena la ikut cara2 membuat kek yg tlh diberi tu..Ada tiga jenis kek span...strawberi, oren n pandan.!!Insyaallah akan datang...mamastoves akan keluarkan tepung kek span perisa lain plak...Harga cuma Rm 5.50....berbaloiiii...






Untuk makluman ibu2 semua....memandangkan ni produk baru Mamastoves...kami menawarkan pada harga promosi sehingga raya puasa ni......(tapi xtermasuk kos penghantaran mll pos ye..).

Bagi pembelian dlm jumlah yg banyaaaak...(10 ke atas la...maksudnye..!!) jgn risau...mamastoves sure bagi diskaun baik punye ....fuyoo..!!

Insyaallah...dalam masa terdekat ni mamastoves juga akan mengeluarkan produk tepung kek coklat moist, Tepung Kek Coklat Marble, Tepung Kek Buah, Tepung Biskut Cornflakes n Tepung Biskut Nestum.....lagi fuyoo...!!!

So..apa lagi..jom le try buat kek sendiri...dh nak masuk bulan puasa nii...!!! Boleh la bawak balik kt ibu mertuaku...leh tunjuk skil skit ..terrer buat kek..he..he..!!



notes: 1. harga2 tersebut diatas tu..adalah harga promosi.
2. mamastoves tetap mengedarkan tepung jenama dhiya. cepat2 sebab stok dh nak abis...tp jgn risau...order baru akan dibuat secepat mungkin!!