Salam..

Selamat datang ke laman MamaStoves... laman yang membawa pilihan kepada semua penggemar kek dan juga yang bercadang untuk mengadakan majlis sambutan harijadi, rumah terbuka, anniversary dan apa jua majlis..

Kami sedia menerima tempahan kek-kek harijadi, kek anniversary, cup cakes, muffin..

Kami juga ada menyediakan satay kebab ayam & ikan bakar dari resepi kami yang tersendiri..


KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA

RAKAN PENGEDAR TEPUNG KEK MAMASTOVES

  • KL/PJ - Hjh Rahimi (017-2210236)
  • PERLIS - Pn Roshaya (019-5583524)
  • MARAN/TEMERLOH - Pn Noor Rohaila (013-9826084)
  • SHAH ALAM/KLANG - Pn Norazian (013-3899747)
  • PD/N9 - Pn Aisyah (019-6682524)
  • SABAH - Pn Ida Cyril (013-8794645)
  • CHERAS/KAJANG/BANGI/NILAI - Pn NABILA (019-2191202)

Wednesday, December 30, 2009

Mamastoves Dah Ada Kedai!!



Salam..

Pasti korang semua terkejut baca title kt atas tu kan..ha..ha!! Tapi ni memang real punya...lagi sekali nk habaq ni...Mamastoves dh ada kedai you....!!! Ish..ish..excited nyee...tak sabar..x sabar..

Alhamdulillaaaah...syukuuuurr...akhirnya kami dapat gak membuka kedai Mamastoves (tempahan kek,muffin,tepung kek & bahan2 kek). Dh lama impikan ( sampai termimpi2 nih....!!) kedai bhn kek muslim ni..alhamdulillah dengan bantuan n sokongan semua especially famili,Kak Nah(pengusaha sos Ummi), Kak Yong, Jad...diorang ni banyak memberi sumbangan untuk kedai Mamastoves.Terima kasih yang tak terhingga....!!

Insyaallah dalam awal Januari 2010 ni "Kedai Mamastoves akan di buka".Sekarang dalam proses susun atur semula, membaikpulih,cat-mengecat n so on.. So..warga Bukit Beruntung n Bukit Sentosa....stay tune...knock..knock..i'm coming....jemput-jemput la ye..!!

Lokasi : No. 5 Jalan Seroja 1B,Bukit Sentosa 2. (Bersebelahan Mini Market Nur Sejahtera)


Kat bawah ni gambar2 kedai yang masih dlm pembikinan.

masih banyak yg nk diubah ni..!!


Ni gambar rak2 yg belum dicat!!


pandangan dari pintu depan.!!



Tuesday, December 29, 2009

Muffins


Salam..


Biasanya saya buat muffin mini..tapi kali ni Mamastoves paparkan gambar2 muffin bersaiz besar (saiz 8) dalam pelbagai perisa (Oren,strawberi,pandan,coklat). Kat bawah ni antara tempahan untuk kenduri kahwin oleh Puan Intan dari Kampung Pandan. Puan Intan menempah lebih 1000 pcs...terima kasih Intan...kalau suka ..bleh order lagi ye..!!



Muffin coklat



muffin pandan




muffin strawberi



Muffin yg dh siap pack dlm bekas...

Birthday Cakes ( edible image)



Salam,

Alhamdulillah...Mamastoves mengorak langkah setapak lagi selari ngan permintaan masa kini..menghasilkan kek-kek yg ada foto (edible image)..gambar kek lebih cantik n real sikit...xsusah2 nk lukis..tampal je...tapi dh namanye foto cantik...harga pun cantik gak le ye...!!
Agak2 bleh lawan ke ngan Secret Recipe ni????


Anyway bagi menrealisasikan cerita2 kita ni, kat bawah saya pamerkan beberapa gambar kek yg telah ditempah.

BD05







Kami juga ada menjual edible image...tapi stok terhad. Kalau nk boleh la order.Antara gambar edible image yg masih ada stok :


TF01


TF02


SP01


SP02


SP03


Sp04


SP05


UP01


PR01


PR02


BD01


BD02


BD03


BD04


BT01


BT02


BT03


CR01


CR02

Kalau nak order, sila nyatakan no.siri nya sekali..takut tersilap order...!! Insyaallah kami d Mamastoves akan berusaha mendapatkan lebih banyak gambar2 edible image yg menarik lagi.

Monday, December 7, 2009

Rakan Pengedar Mamastoves yg Baru

Welcome kpd Hjh Rahimi dari Tmn Cheras Muda.. Pada semua yg duduk disekitar dkt dengan Hjh Rahimi, boleh le dapatkan Tepung2 Kek Mamastoves dari Puan Hjh.. begitu gak dgn semua yg ada disekitar Hospital Universiti & PJ, boleh le calling2 Hjh Rahimi (017-2210236) utk dapatkan Tepung Kek Mamastoves..

Monday, November 23, 2009

Bday Party Yasmin n Nabil



Hai..letih nye...baru selesai mengemas..almaklum semalam buat besday party anak2..Yasmin n Nabil..sepatutnya hari Isnin n Selasa hari tu...diorang ni selang sehari je...so buat sambutan serentak je la semalam....

Dah namanya dua org besday ..so kena la buat 2 kek..sorang nk Barbie Cake...yang sorang lagi nk Transformers (kecik2 lagi dh pandai memilih you..tu baru 3thn..)..nasib baik le mamanya terer buat kek (puji le tu..)..

Majlis semalam memang happening la..ramai anak2 jiran yg dtg..sepupu2 diorang...meriaaahhh..rugi la sape2 yg xleh dtg tu...he..he!

So..bagi mereka yg xsempat dtg bleh le tengok gambar2 kt sini...tengok je la ye..nk rasa pun ..keknya dh licin...


Ni Nabil Iqbal..3 years old.


Nabil ngn adiknye..Amelia Hasya


Yasmin ngn Amelia


Princess Yasmin 7 years old


Kek besday Yasmin..Barbie




Kek besday Nabil..transformers..


..tunggu giliran nk ambik kek..ha..beratur..beratur!!


Cik La sedang sibuk membahagi kek kt budak2..sape tak beratur xdpt kek!!


..tengah nyanyi lagu hepi besday..!! bebudak ni kena nyanyi lagu 2x...sebab dua nama..ha..ha..kena repeat lagu la..


Happy Birtday Yasmin n Nabil

Happy Birthday to Kak Yong(Mak Caq) n Kak Ja (Mak Ngah) jugak..!!

Thursday, November 12, 2009

Besday Cakes

Salam..

Ni gambar masa majlis harijadi anak buah..Akil..baru mencecah 1 tahun... ibunya nk gambar Upin Ipin..coz Akil suka citer tu...alhamdulillah..menjadik gak saya lukis gambar tu.....btw hepi besday Akil!! Moga sentiasa sihat , cerdik n ceria...amiiiiin..




New Mini Cupcakes

Salam..

Nampaknya cuti sekolah pun dh nk dekat ni..so banyak le kenduri-kendara sepanjang cuti ni...kenduri kahwin, bertunang, farewell party, khatam quran n lain2(termasuk le kenduri masuk jawi...bersunat le..he..he). Dah buat persiapan untuk kenduri ??..Bagi yang masih tercari2 apa hidangan@ buah tangan(door gift) untuk diberi kat tetamu....ha ni ada berita baik punya! Kat bawah ni saya dh uploadkan gambar2 cupcakes terbaru dr Mamastoves...jemput la tengok ye....












So kalau dh terliur tu...apa tunggu lagi..order la..!! Semoga cupcakes ni dpt menceriakan lagi majlis anda...!!