Salam..

Selamat datang ke laman MamaStoves... laman yang membawa pilihan kepada semua penggemar kek dan juga yang bercadang untuk mengadakan majlis sambutan harijadi, rumah terbuka, anniversary dan apa jua majlis..

Kami sedia menerima tempahan kek-kek harijadi, kek anniversary, cup cakes, muffin..

Kami juga ada menyediakan satay kebab ayam & ikan bakar dari resepi kami yang tersendiri..


KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA

RAKAN PENGEDAR TEPUNG KEK MAMASTOVES

  • KL/PJ - Hjh Rahimi (017-2210236)
  • PERLIS - Pn Roshaya (019-5583524)
  • MARAN/TEMERLOH - Pn Noor Rohaila (013-9826084)
  • SHAH ALAM/KLANG - Pn Norazian (013-3899747)
  • PD/N9 - Pn Aisyah (019-6682524)
  • SABAH - Pn Ida Cyril (013-8794645)
  • CHERAS/KAJANG/BANGI/NILAI - Pn NABILA (019-2191202)

Thursday, July 30, 2009

cheese cake


Salam semua...

Kat bwh ni saya uploadkan foto2 kek cheese yg dh saya cuba..(try pkai tepung keju Dhiya)...amacam??lawa tak kek ni??Sekali sekala nk jugak 'angkat bakul sendiri'..he..he!

Ada 2 adunan dlm pek tepung keju ni..kira bleh buat 2 biji kek la..1/2 kilo punya.!! So saya try buat 2 biji kek...1 plain je..1 lagi saya bubuh coklat skit(yg dicanting guna lidi je..nk bg nampak cantik....tak gitu..) kt atas dia...cam dlm gambar. Kek ni xguna cheese seketul...tapi guna cheese(keping..cam cheesedale...)..kira murah skit ongkosssnyee...!

Kalau ikut resepi yg diberi...kita cuma tambah telur,cheese n susu segar je...very very simple....bg yg xpernah cuba buat kek cheese ni.....jom le cuba...sure menjadik punya...tp kena la ikut arahan dlm resepi tu.....kang xjadi..jgn salahkn ibu mngandung plak!!! he..he...

Rasanya sedap...xmuak..kalau dh rasa sekali..sure nk lagikk....! Anak kedua saya Nazif...yg memang xsuka gila kek cheese...bila dh rasa satu slice...menambah lagi..youuu..... seronok tengok diorang makan...sampai menjilat2 pinggan..!! Tak rugi mama buat kek..xyah basuh pinggan dah...he..he...

So..jom ibu2...jom buat kek cheese sendiri..nk beli kek readymade mahal you....lu pikir le sendiri(sori Nabil..pinjam ayat you jap..)...so bleh order ngn Mamastoves..cuma rm7 jee...








Sunday, July 26, 2009

Muffin Pandan

Salam....saya baru je buat muffin pandan..cup besar sikit....sedap...lgi sedap kalau dimakan panas2...sure nak lagi punya..!!Ni saya uploadkan foto muffin pandan..!!

Insyaallah akan datang saya uploadkan foto muffin coklat (cup besar) n cupcakes (produk baru mamastoves)....tuuungguuu......!!




Kek Bday lagiii!






Salam buat pengunjung blog..

Baru ni ada tempahan kek bday blueberry freshcream dr Puan Ayu yg tinggal kat Kesumba 3A..kek ni untuk adiknya (Pak Anjang)...terima kasih daun keladi...harap puan Ayu berpuas hati ye..boleh order lagi nih...kat sini saya paparkan kek yg ditempah.

Kek Coklat Marble







Salam semua...

Baru ni saya try buat kek marble guna tepung kek Dhiya ni...saje je nak tau gak senang ke..menjadik tak kalau orang yg xreti or xpernah buat kek ..yang baru nak mecuba2 buat kek....!!Saya ikut arahan resepi dibelakang paket...satu persatu...cuma saya xbubuh esen vanila (dh abis la..!) so....resultnya...fuyo...menjadik!!!Wa cakap lu....


Ni ada foto yg sempat saya abadikan kt sini...tengok le sendiri..worait kan??Jadi...hari tu my jiran2 dapat la merasa kek ni...masing2 kata xpandai buat...ha sebab xpandai la kita guna tepung ni...mana tau nk buat minum petang ke..menjamu tetamu ke....time sesak2 nii..!! Komen diorang...sedaappp!!! Apa lagi..boleh le order..raya dh nak dekat ni!!


Tepung ni bleh dibakar @ kukus. Saya paparkan gambar kek marble yg dibakar n dikukus..yang berwarna gelap sikit tu..kek yg dibakar(garing d atas)..yg warnanya agak cerah sikit...dikukus...see 4 ur self...

Monday, July 20, 2009

tepung kek dhiya










Tak sabar rasanye nk update blog ni...! Anyway..Mamastoves ada keluaran baru kali ni...produk tepung kek segera cam kek butter, kek marble,coklat moist,kek cheese & tepung biskut almond london...tapi bkn buat sendiri pun..jadi dealer je...

Tepung ni jenama Dhiya...memang mudah nk buat kek2 ni,siap bagi resepi skali...sedap, bhn2 pun mudah dbeli di kedai & xrenyah...boleh le kalau nk cuba masak sendiri untuk raya nanti...xmahal cuma rm7 sajee.....

BABY BARU - NUR AMELIA HASYA

Salam..

Lama gak saya bercuti ni..almaklum bru dpt baby..yg keenam..alhamdulillah...! Tak lama lg abih le tempoh bertapa..berpantang...dh namanye berpantang,so mcm2 le yg kena 'pause' dulu...Nak tengok gambar 'baby'?? Ni saya masukkan foto 'baby' baru..berat masa lahir..3.88kg