Salam..

Selamat datang ke laman MamaStoves... laman yang membawa pilihan kepada semua penggemar kek dan juga yang bercadang untuk mengadakan majlis sambutan harijadi, rumah terbuka, anniversary dan apa jua majlis..

Kami sedia menerima tempahan kek-kek harijadi, kek anniversary, cup cakes, muffin..

Kami juga ada menyediakan satay kebab ayam & ikan bakar dari resepi kami yang tersendiri..


KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA

RAKAN PENGEDAR TEPUNG KEK MAMASTOVES

  • KL/PJ - Hjh Rahimi (017-2210236)
  • PERLIS - Pn Roshaya (019-5583524)
  • MARAN/TEMERLOH - Pn Noor Rohaila (013-9826084)
  • SHAH ALAM/KLANG - Pn Norazian (013-3899747)
  • PD/N9 - Pn Aisyah (019-6682524)
  • SABAH - Pn Ida Cyril (013-8794645)
  • CHERAS/KAJANG/BANGI/NILAI - Pn NABILA (019-2191202)

Saturday, May 22, 2010

Promosi Hari Ibu















Tuesday, May 11, 2010

Cupcakes d Hari Ibu












Ice Blended Di Mamastoves




Salam....

Ha..ni produk terbaru kat kedai Mamastoves...Ice blended!!..ni kalau rasa sekali..sure nak lagi ni...tambah2 time tengahari..cuaca panass...lega n sejuk tekak rasanya dapat minum ais blended...

Pelbagai perisa cappucino, mocha, chocolate, manggo, kiwi, vanila, strawberi, blue ice, blackcurrant, honey dew....ditambah ngan nata d coco n coklat rice....fuuhh...huuyooo....ni kena rasa ni...!!

Ice Blended Mamastoves

Cup small RM1.50
Cup Regular RM2.50



kiwi blackcurrant ais blended



Tauke ais blended sibuk siapkan order..


ni ais blended yg dah kena minum...xsabar2...xtahan dia punya godaan nih!!..ni honey dew n blue ice!





Jom la try test kat kedai Mamastoves.....sedaaaap..!!

Monday, May 10, 2010

Happy Bday Naim, Acik n Asma'



Salam pengunjung blog..

Dah lama xupgrade blog ni..malam ni je la baru berkesempatan....sibuk gak time para ibu sedang menyambut 'Mother's Day' ni....anyway xlupa nak ucapkan 'Selamat Hari Ibu' buat semua ibu2...bakal2 ibu....di luar sana..

'MOM'S ...UR THE GREATEST N THE BEST..'

Tak lupa jugak buat ibu dan ibu mertua saya.....MAMA N MA..

Jasa, tunjuk ajar n kasih sayang kalian tetap terpahat dijiwa kami..TERIMA KASIH MAMA..TERIMA KASIH MA!

Hai..sayu plak bila mengucapkan kata2 tadi..terasa nak menitis je air mata ni...bila teringatkan ibu kita.....rasa cam nak balik kampung je...nak peluk mama..ma...hu..hu..tapi apa kan daya...tunggu cuti ssekolah la plak...semoga kalian sentiasa sihat dan dilindungi Allah selalu...dan dikurniakan ganjaran yang tak terhingga..amiiinnn..


O.K...kat mana ye tadi...aha...besday parti...yup..besday...satu tahun lagi umur kita bertambah!! Baru2 ni kitorang buat besday parti untuk anak2 ...Naim n Acik...buat besday bersama ngan anak buah..Asma'..! Jauhnye besday diorang..kat Bandar Mahkota,Bangi nuu....so celebrate tiga orang sekali...meriahnyeeeee.....

HAPPY BESDAY NAIM, ACIK N ASMA'


Abang Naim tak sabar2 nak potong kek naruto tu..seronok bukan main sebab pasni bleh wat mycard..dah 12 tahun!!





Acik..dah genap 9 tahun..jangan nakal2 tau!...



Ni Asma'..baru masuk 4 tahun...eh masa ni tengah merajuk tuu..he..he...puas gak umi dia nak pujuk suruh potong kek....letih cameraman2 nak tunggu Asma' tengok camera...sabar je la..lain kali Mak Lang buat kek gambar Snow White ye....!!(kek Asma' diimpot dari jauh tu...!!)



Kek Besday Asma'


Kek besday Acik..budak2 pakat aim tang coklat smarties tuu...emmm...nyummy...coklat tu la yg diorang kebas dulu...!!


Kek besday Naim...time nak potong..biasa la budak2 ni ..ada yang cuup nak rambut naruto la..nak tangan la..kaki la...macam2...letih orang yang potong kek hari tu!!



ni la rupa kek2 yang blom letak gambar edible image lagi...



Ni tempahan kek dari customer...kek transformers..terima kasih Adam...Happy Besday to Adam...kalu sedap tu..leh le order lagi ek..!!

Tuesday, May 4, 2010

Kursus Asas Kek N Kursus Asas Roti

Salam buat pengunjung Blog..

Atas permintaan ramai, pihak Mamastoves akan menganjurkan semula kursus asas Roti dan Kursus Asas Kek pada hari Ahad 16 Mei 2010.. Nampaknya ramai yang berminat...alhamdulillah syukuuur...

Bagi mereka yang tidak berkesempatan kursus terdahulu tu..inilah masanya untuk anda ikut serta..berbaloooi...

Sedikit information tentang kursus ni..:



Kursus Asas Roti Mamastoves
Yuran : RM35
Masa : 2pm hingga 6pm (..jgn risau..biasanya kol 5 dh abis!)

Kursus: -penjelasan tentang bahan2 asas buat roti

-menunjukkan cara mengadun bahan2
-teknik 'menguli' doh yang betul (skil uli tangan)
-teknik 'membentukkan' doh2
-teknik 'memasukkan' inti @ filling
-teknik membakar doh.



### Peserta turut menguli dan membentuk doh..(hands on)...memang berbaloi..dah plak tu boleh rasa n bawak balik skit...tak gituh..!!


Kursus Asas Kek Mamastoves
Masa : 10 am hingga 12 tghari
Yuran : RM20
Kursus : - penjelasan bahan2 asas buat kek
: - teknik mengadun tepung
: - teknik membuat 'marble'
: - teknik membakar kek


### Peserta diajak sekali membuat marble n bakar kek...boleh bawa balik hasil kerja masing2...



So..sapa2 yg berminat, boleh la datang ke kedai untuk mendaftar...yg penting bayar deposit dulu k..!

Bagi yang pernah ikuti kursus ni..tapi masih berminat..especially ada 'teknik uli tangan'..boleh daftar gak....ada diskaun tau..!!

Jumpa anda di Kedai ye!!!